Skip to content

Teksasista Trivorelle – Gisselle oppi työharjoittelussa suomen kieltä ja työkulttuuria

Trivorelaiset 19/05/2022
Jaa

Gisselle Lehtinen muutti Suomeen tammikuussa 2020. Johtamisen tietojärjestelmien kandidaatiksi (BBA) Houstonin yliopistosta valmistunut Gisselle opiskelee parhaillaan suomea Turun AKK:ssa ja tähtää suomalaiselle IT-alalle työllistymiseen. Gisselle suoritti opintoihin kuuluvan kieliharjoittelun Trivorella, ja kertoo kokemuksistaan tässä blogissa.


Minä olen tullut oppimaan lisää suomalaisesta yhteiskunnasta ja työkulttuurista Trivorelle. On hyvä kokea, kuinka erilaista melkein kaikki on verrattuna elämään amerikkalaisessa yrityskulttuurissa ja tutustua siihen, mitä minä voin odottaa tulevaisuudelta, kun työskentelen IT-yrityksessä. Minä olen esimerkiksi huomannut, että yleensä yrityksissä kaikki jättävät kenkänsä eteiseen ja käyttävät kotikenkiä tai tavallisia sukkia. Yhdysvaltalaiset yritykset eivät valitettavasti noudata tätä käytäntöä. Toinen esimerkki on, että kesälomaa voi pitää kokonaisen kuukauden, kun taas Yhdysvalloissa voi olla keskimäärin vain kymmenen päivää.

Minulla oli hieno kokemus Trivorella. Kaikki täällä ovat helposti lähestyttäviä, kärsivällisiä ja valmiita auttamaan. Joka päivä kuuntelin ja opin uusia sanoja tai tietoa työni kautta tai kollegoiltani. Minä aloitin yleensä aamuni pitämällä ”Daily”-kokouksen, jossa keskustelisin päivän tehtävästä ja siitä, miten asiat ovat menneet tähän mennessä. Minä tunsin olevani tuottelias, kun sain tehtäviä ja vaikutin yritykseen hieman positiivisella tavalla. Pääsin esimerkiksi kääntämään Trivoren palvelun sanastoa espanjaksi. Trivore on asettanut standardin sille, mitä toivon myös muiden IT-yritysten olevan Suomessa.

Yksi asioista, joista pidän Trivoressa, on avoin työympäristö ja siihen liittyvä helppo lähestyttävyys. Jos minulla on kysyttävää, voin kääntyä kenen tahansa puoleen.

– Gisselle Lehtinen

Yksi asioista, joista pidän Trivoressa, on avoin työympäristö ja siihen liittyvä helppo lähestyttävyys. Jos minulla on kysyttävää jostain, voin kääntyä kenen tahansa puoleen ja he auttavat tai ohjaavat minut jonkun puoleen, joka osaa vastata kysymykseeni. Minä pidän myös säännöllisistä (”daily”, ”weekly”, ”monthly”) kokouksista. Nämä kokoukset antavat aikajanan sille, mitä tapahtuu, miten työt menevät, miten jokaisen työt sujuvat, mitä odottaa jne. luotettavalla tavalla. Tällä tavalla, kun olen tiimissä, tietäisin tarkalleen mitä tapahtuu, missä projekti on, missä vaiheessa se on menossa, missä sen pitäisi olla ja mitä minulta odotetaan. Jos on ongelmia tai huolenaiheita, voin mainita ne kokouksen aikana tai ottaa yhteyttä tiimin jäseneen, jotta ratkaisemme ongelman. Kaikki pystyvät työskentelemään hyvin sekä itsenäisesti että yhteistyössä.

Minun harjoittelun jälkeen olen syksyllä menossa Åbo Akademiin suorittamaan maisterin tutkintoa digitalisaation johtamisessa. Tässä koulutusohjelmassa haluan kehittää uusia taitoja sekä parantaa olemassa olevia taitojani ja saada lisää osaamista tietojärjestelmien ja tietotutkimuksen aloilta. Minä toivon voivani jatkaa suomen opiskelua myös siellä. Minä uskon, että opinnot voivat auttaa minua luomaan tärkeitä yhteyksiä, kun etsin työtä valmistumisen jälkeen. 

Haluaisin tulevaisuudessa työskennellä data-analyytikkona tai yritysanalyytikkona, koska haluan pystyä ratkaisemaan ongelmia ja työskennellä datan parissa. Onneksi minulla on ollut mahdollisuus tehdä harjoitteluni täällä Trivorella, koska haluaisin työskennellä juuri IT-alalla. Tämä harjoittelu on tuntunut ponnahduslaudalta uralleni. Minä odotan mielenkiinnolla, mitä tulevaisuus tuo minulle tullessaan.


Kuka on Gisselle?

  • 24-vuotias
  • Kotoisin Teksasin Houstonista, Yhdysvalloista
  • Puhuu englantia, espanjaa ja suomea
  • Harrastaa videopelejä ja leipomista

Työkaverin terveiset

On ollut ilo toimia Gissellen harjoittelun ohjaajana. Gisselle on loistava, osaava tyyppi, joka ensimmäisestä päivästä asti sopi hyvin porukkaan. Hänen vain muutamassa vuodessa oppimansa suomen kielen taso jaksaa yllättää, ja kertoo paljon Gissellen motivaatiosta ja kunnianhimosta, joka vie hänet varmasti vielä pitkälle!
– Miia, Trivoren markkinointipäällikkö

Jaa