Skip to content

Trivorelaisen päivä: Backend-kehittäjä Asseri on tarkkasilmäinen ongelmanratkaisija

Trivorelaiset 30/05/2023
Jaa

Millaisia tyyppejä trivorelaiset oikein ovat, ja mitä meidän päiviimme kuuluu? Trivorelaisen päivä -juttusarjassa kurkistetaan aina yhden trivorelaisen työpäivään. Samalla kerromme, millainen polku on kaikilla Trivorelle johtanut. 

Toukokuussa esittelemme Asserin, joka työskentelee Trivorella Backend-kehittäjänä.


Asseri on 24-vuotias uusturkulainen, jonka juuret ovat Satakunnassa sijaitsevassa Pomarkussa. ”Pomarkku on sitten Porin naapurikunta, eikä kuulu Poriin”, hän painottaa.

Opinnot vetivät Asserin Turkuun ja Trivorelle hän löysi opiskelijakaverin innostamana:

”Tulin Turkuun opiskelemaan tietojenkäsittelytiedettä vuonna 2018. Kun kandini alkoi valmistua, eräs Trivoren työntekijä – johon tutustuin alun perin yliopiston tuutoriryhmässä – soitti ja kysyi, että olisinko kiinnostunut hakemaan Trivorelle.”

Asseri tarttui ideaan ja maaliskuussa 2022 hän liittyi osaksi tiimiä, joka keskittyy Trivoren identiteetin- ja pääsynhallintatuotteeseen. Nykyisin hän työskentelee täysipäiväisesti Trivore IAM -tuotteen kehittäjänä. Päivittäiset työtehtävät pitävät sisällään muun muassa ohjelmointia, dokumentaatiota sekä järjestelmien välistä seurantaa.

Haasteiden ratkaiseminen tarjoaa onnistumisen kokemuksia

Erityisesti Asseri pitää sellaisista päivistä, jolloin vastaan tupsahtaa odottamaton ongelma, jonka hän pääsee ratkaisemaan.

”Mielestäni Trivoren tuotteiden kehittäminen on hauskaa, koska se on haastavaa. Hyvin vähän on sellaista aivotonta tekemistä. Koko ajan saa olla miettimässä tarkkaan, miten asiat olisi parasta tehdä. Tässä työssä siis saa ja pitää käyttää omaa luovuuttaan.”

Sopivasti aivojumppaa tarjoavan tekemisen lisäksi hän arvostaa sitä, että Trivorella voi opetella työn ohessa uusia työmenetelmiä:

”Tykkään uusien juttujen ja teknologioiden kokeilemisesta. Trivore on myös tarjonnut mahdollisuuden kehittää taitojani esimerkiksi verkkosivujen tyylittelyssä. Pidemmällä ajalla haluaisin suunnata varsinaisesta kehittämisestä enemmän projekti- ja arkkitehtuurisuunnitteluun.”

Trivorella halutaankin tukea työntekijöiden mielekästä urakehitystä ja jatkuvaa oppimista. Trivorella on esimerkiksi tämän kevään aikana otettu käyttöön LinkedIn Learning -verkkokoulutusalusta. Portaalin kautta trivorelaiset voivat suorittaa ammattitaitoaan kehittäviä kursseja työn ohessa. Alkuun tähän on mahdollista käyttää kaksi työtuntia viikossa työtilanteen salliessa. Jatkossa jokaiselle kiinnostuneelle määritellään henkilökohtaiset tavoitteet, jonka jälkeen he voivat suorittaa työn kannalta olennaisia kursseja ilman aikarajoituksia.

Tulevaisuudelta Asseri toivoo entistä enemmän yhteistyöprojekteja integraatiopuolen kehittäjien kanssa.

”Heillä on joissain määrin erilaiset käytänteet ja työnkuva kuin meillä IAM-tiimissä. Olen kiinnostunut oppimaan lisää uusista työkaluista ja -prosesseista. Siitäkin syystä on aina mielenkiintoista tehdä yhteistyötä yli tiimirajojen.”


Työkaverin terveiset

”Asseri on osoittautunut varsinaiseksi moniosaajaksi, joka on valmis tarttumaan mihin tahansa haasteeseen. Hän on tarkka yksityiskohtien kanssa ja on monesti huomannut jotain tärkeää mitä muut ovat missanneet.”

Antti, Trivoren Product Technical Lead


Asserin päivä Trivorella:

9.00 Työpäivä alkaa aamupalalla ja tulevien työtehtävien suunnittelulla.

10.00 IAM- ja ID-tiimin päivittäisessä palaverissa käydään porukalla läpi muun muassa projektien etenemistä, tarvitseeko joku tiimikaverien tukea jonkin työtehtävän kanssa ja keskustellaan päivän tavoitteista.

11.00 Lounastauko toimiston ulkopuolella yhdessä työkaverien kanssa.

12.00 Järjestelmien seuraamista ja dokumentaatiota.

14.00 Pieni välipala pitää ajatukset vireänä.

15.00 Ohjelmointia ja tuoretta kahvia.

17.00 Töiden jälkeen Asseri viihtyy elokuvien ja kirjojen parissa. Viime aikoina häntä ovat kiinnostaneet erityisesti esihistoriallisista otuksista kertovat dokumentit. Pidempien vapaiden aikaan hän suuntaa mielellään maalle, lähemmäs luontoa.


Haluaisitko Asserin työkaveriksi? Katso kaikki avoimet työpaikkamme täältä ja hae mukaan tiimiin!

Jaa