Skip to content

Trivorelaisen päivä: Järjestelmäasiantuntija Henrin intohimona on kyberturvallisuus

Trivorelaiset 30/11/2023
Jaa

Millaisia tyyppejä trivorelaiset oikein ovat, ja mitä meidän päiviimme kuuluu. Trivorelaisen päivä -juttusarjassa kurkistetaan aina yhden trivorelaisen työpäivään. Samalla kerromme, millainen polku on kaikilla Trivorelle johtanut. 

Marraskuussa esittelemme Trivoren järjestelmäasiantuntijana toimivan Henrin, joka viihtyy vapaa-ajallaan esimerkiksi vinyylilevyjä keräillen.


Kyberturvallisuutta Turun YAMK:ssa opiskeleva Henri työskentelee Trivorella järjestelmäasiantuntijana. Henrin mukaan hän ei niinkään löytänyt tietään Trivorelle, vaan Trivore löysi hänet.

”Eräänä päivänä sähköpostiini kilahti viesti Trivoren silloiselta toimitusjohtajalta ja nykyisin CTO:na toimivalta Kari Mattssonilta, jossa hän tiedusteli kiinnostustani tulla töihin Trivorelle”, Henri muistelee.

”En ollut aiemmin kuullut Trivoresta, mutta viestin myötä kiinnostukseni heräsi. Nyt olen työskennellyt täällä kolme vuotta.”

Trivorella Henrin työtehtäviin lukeutuvat muun muassa palvelinten ja palveluiden asentaminen, konfigurointi ja automatisointi sekä salaisuuksien hallinta. Hän kertoo nauttivansa työssään niistä päivistä, jotka tuovat mukanaan ennalta arvaamattomia seikkailuja.

”Pidän siitä, että koskaan ei varmaksi tiedä mitä on vastassa. Esimerkiksi erilaisia hälytyksiä tulee päivittäin kymmeniä ja niihin pitää reagoida tavalla tai toisella.”

Henrillä on ollut suuri rooli Trivoren valvontajärjestelmän kehittämisessä ja sen hän nimeääkin itselleen mielekkäimmäksi työtehtäväksi:

”Siinä pääsee vaikuttamaan konkreettisesti palvelinten turvallisuuteen ja toimintavarmuuteen.”

Tulevaisuudelta Henri toivoo lisää kyberturvallisuuteen liittyviä työtehtäviä, joista erityisesti ennaltaehkäisevien toimien toteutus on hänelle mielekästä.

 


Työkaverin terveiset

Henkalta löytyy suuri määrä ammattitaitoa ja kiinnostusta kehittää itseään monipuolisesti. Hän ei turhia kaunistele, kun tilanne sitä vaatii, vaan kertoo asioiden oikean laidan ja ajaa asioita siten tehokkaasti eteenpäin. Olen kiitollinen, että saan työskennellä hänen kanssaan!

Samuli, Trivoren System Engineer

 


Henrin työpäivä Trivorella:

9.00 Konfigurointia.

11.00 Salaisuuksien hallintaa.

12.00–16.30 Tikettien ja hälytystehtävien ratkaisemista.

16.31 Henrin kiinnostus ohjelmistoalaan ei sammu vapaa-ajallakaan, vaan töiden jälkeen hän rentoutuu istumalla tietokoneella ja opiskelemalla alaa syvemmin. Lisäksi hän viihtyy esimerkiksi musiikkia kuunnellen sekä vinyylilevyjä keräillen.

 


Haluaisitko Henrin työkaveriksi? Katso kaikki avoimet työpaikkamme täältä ja hae mukaan tiimiin!

 

Jaa