Skip to content

Job shadowing -päivä Trivorella

Uutiset 12/12/2022
Jaa

Maanantaina 12.12. Trivore osallistui Turun kauppakamarin ja Kerttulin lukion Job Shadowing -päivään.

Job Shadowing -päivän tarkoituksena on, että lukiolainen pääsee tutustumaan itseään kiinnostavan alan yritykseen ja seuraamaan, mitä työ konkreettisesti on. 

Trivorelle varjostajaksi saapui Aaro, joka pohtii IT-alaa yhtenä vaihtoehtona lukion jälkeen.

IT-alaan kuuluu paljon muutakin kuin varsinaista kehittämistyötä. Job Shadowing -päivän aikana Aaro seurasikin senior developer Sebastianin ja Stefanin lisäksi myös projektipäällikkö Kallea, COO Elinaa ja CMO Miiaa.

Päivän aikana Aaro on saanut kosketuspintaa siihen, miten Trivorella toimitaan ja yleisemmänkin kurkistuksen verhojen taakse alan toimintaan. Integraatioalustoista ja devaamisesta Aaro on päässyt oppimaan paljon uutta.

“Tuntuu, että olen päässyt oppimaan alasta konkreettisemmin uutta. Trivoresta kaikin tavoin on jäänyt positiivinen kuva. Työntekijöiden haastatteleminen ja ihmisten kokemusten kuuleminen on tuonut lohtua ja varmuutta myös itselle tulevan suhteen”, Aaro kertoo.

IT-ala on yksi Aaroa kiinnostavista aloista. Tietokoneet ja tekniikka ovat kiinnostaneet lapsesta asti. Alakoulusta asti kaikki teknologiaan liittyvä on kiehtonut, ja koodaaminen ja tietokoneiden kanssa toimiminen on tuntunut mielekkältä. IT-alan osaamiselle on myös jatkuvasti enemmän tarvetta, ja ala kasvaa koko ajan. Tulevaisuuden työn suhteen Aarolla on kaksi isoa haavetta: päästä työskentelemään teknlogian, tietokoneiden ja ICT:n parissa, ja toisaalta työ taiteen ja luovuuden parissa. Parasta olisi näiden yhdistäminen.

”Tällaiset mahdollisuudet tutustua työelämään ja mahdolliseen unelma-alaan matalalla kynnyksellä jo lukiossa on mielestämme äärimmäisen arvokasta. Lukiolaiset ovat suurten päätösten äärellä opiskelupaikkaa ja tulevaisuuttansa pohtiessa”, sanoo Trivoren COO Elina. ”Toivomme, että tällainen konkretia auttaa selventämään päätöksiä – ja tietenkin sitä, että päivästä jää käteen yhä vahvempi suunta IT-alalle!”

 

 

 

 

Muistona Trivore-päivästä pysyvät ikioma Trivore-paita ja tarrat 💙

Jaa